Gofri Tutti

Elronthatatlan gofri

Mint szinte minden esetben, így ennek a receptnek a keresésekor is lustaság és a reprodukálhatóság minél nagyobb biztonsága motivált. Végül imádott feleségem unokaöccsénél találtam meg ezt az alkotást, amit "Gofri Tutti"-nak neveztem el, mert még egyszer sem sikerült elrontanom.

Hozzávalók (az én sütőmben kb. 7-8 db):

- 4-5 dl víz
- 70 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- csipet só
- kiegészítők (ízlés szerint)

Elkészítés:

A felolvasztott (de legalább szoba hőmérsékletű) vajat összekeverjük a cukorral és kb. 2 dl vízzel. Hozzáütjük a két tojást, beletesszük a sütőport és fokozatos keverés mellet adagoljuk a lisztet. Én ezt kézi munkával el sem tudom képzelni, természetesen géppel keverem, ezért nem okoz gondot, hogy egyik kezemben a liszt, a másik kezemben a maradék víz van. Így, ha túl sűrű lenne a massza, akkor adagolom hozzá a vizet is. Egy jól folyós, selymes anyagot kell végeredményül kapnunk, melybe ne felejtsünk egy csipet sót keverni.

Sütés után tetszőlegesen ízesíthetjük lekvárral, nutellával, stb., de én az őszintét megvallva az üreset szeretem a legjobban.

***